16 Eylül 2009 Çarşamba

Samsung B7320 Omnia Pro

Samsung'un Windows Mobile işletim sistemi kullanan telefonlarını omnia ismi altında topladığından beri birbirinden ilginç telefonlar çıkarmaya devam ediyor. Bunlardan türkiye'de en son piyasaya çıkan model olan  B7320 Omnia Pro Blackberry stili klaveyesi ile kullanım kolaylığı sunsa da dokunmatik olmayan ekranı ile Samsung'un daha önceki klavyeli windows mobile telefonu olan i780'in gerisine düşmüş durumda. Dokunmatik ekran savaşlarının yaşandığı bir dönemde i7500 gibi kapasitif ekranlı bir telefonla bir çok rakibinin önüne geçen Samsung bu modelde neden bundan vazgeçmiş anlayabilmiş değilim. Ama hakkını vermek gerekir ki, i780 ne kadar başarılı da olsa çirkin bir telefondu. Fakat  B7320 Omnia Pro gerçekten güzel bir tasarıma sahip.



Yine Samsung'un bir çok PDA modelinde olduğu gibi  B7320 Omnia Pro'da GPS modülü ve ücretsiz Route 66 navigasyon yazılımı ile birlikte geliyor. fakat 320x240'lık 2.4" büyüklüğündeki bu ekran, pek araç içi navigasyona uygunmuş gibi durmuyor. 3.0 megapiksel kamerası da piyasadaki diğer samsung PDA'ların kameralarının yanında pek güçsüz kalsa da asıl rakibi olan Blackberry'lere göre çok da fena sayılmaz. Hazır Blackberry demişken,  B7320 Omnia Pro Microsoft Exchange ile push mail desteğine de sahip.

3G ile görüntülü konuşma desteğine de sahip olan telefon için gerçekten iyi bir pil ömrü olduğu söyleniyor. bakalım, bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder