24 Nisan 2012 Salı

Cha Cha Cha!

Facebook telefonu olarak piyasaya çıktı ancak fiyatı hedef kitlesinin bütçesinin dışında kaldı. satışları istenilenin altında kalınca fiyatı makul seviyelere geldi, ben de bir tane aldım. :)

şu sıralar bir çok cep telefonu operatörü de kontratlı paketlerle beraber bu telefonu sunmaya başladı. o yüzden almak isteyenlerin işine yarayacak bir inceleme yazmak gerekir diye düşündüm ben de.

evet ben de aldım kendisini. ama aldım da memnun kaldım mı? işte can alıcı soru bu. bu soruya biraz kafa karıştırıcı bir cevap vereceğim; evet ve hayır.

önce evet kısmını açıklayalım. bir kere fiyatı gerçekten makul seviyelere geldi. piyasada 495 - 550 TL fiyat aralığında bulunabiliyor. 800mhz işlemci, günlük kullanımda çoklu görevlerin altından kalkabiliyor. ama tabi bir alex değil. q klavye gerçekten çok kullanışlı. denediğim q klavyeli telefonlar içinde, blackberry modelleri dahil, kullanımı en kolay tuş takımına sahip olduğunu söyleyebilirim. telefonun ergonomik tasarımı, hafif kavisli yapısı parmaklarla rahatça kavranmasını ve yormadan yazı yazılabilmesini sağlıyor. bir de beyaz ve aluminyum bir arada gerçekten çok şık görünüyor. ekran kalitesi de benzerlerinin çok çok üstünde. çözünürlüğü piyasadaki en yakın rakibi samsung galaxy pro b5510'u ikiye katlıyor. kamerası işlevsel. uygun koşullarda kaliteli çekimler yapılabiliyor ancak videodan pek bir şey beklememek lazım. led flash gerçekten iş görüyor. Google Play'de led flashı el feneri olarak kullanabileceğiniz bir çok uygulamayı indirebilirsiniz. uygulama demişken, telefon HTC paketi ve gerçekten hızlı çalışan bir Facebook uygulamasıyla geliyor. meşhur Facebook tuşu ise özellikle fotoğrafları anında paylaşma işini çok kolaylaştırıyor. Google Play telefonda kullanabileceğiniz bir çok kullanışlı ve eğlenceli uygulama mevcut.



şimdi gelelim hayır kısmına. ne diyorduk? uygulamalar... ekranın landscape modunda olması, Google Play'deki bir çok uygulamayı, uygulamaların landscape modunu desteklememesi sebebiyle  telefonu yan tutarak kullanılabilir kılıyor. bu durumda da uygulamalara veri girmek neredeyse imkansız oluyor. durum çubuğunda güç yönetimi seçenekleri yok. dolayısıyla kocaman bir widgetla anasayfalardan birisinin yarısını kapatıyorsunuz. ve mobil cihazların en büyük sorunu şarj süresi. tüm özellikler açıkken şarj süresi 10 saate kadar düşebiliyor. Google Play'den indirebileceğiniz bir pil optimizasyon uygulaması, task killer ve kullanmadığınız özellikleri kapatmak suretiyle pil ömrü biraz daha uzayabiliyor. bunların dışında şeker gibi :)



ha unutmadan, telefonun wifi hotspot özelliği ile yanınızda bulundurduğunuz diğer cihazları da internete bağlayabiliyorsunuz. örneğin ben HTC ChaCha'mı yukarıdaki kardeşle, Samsung Galaxy S Wifi 5.0 ile beraber taşıyorum. istediğimi zaman daha büyük bir ekranda internet deneyimi emrime amade. size de öneririm. onunla ilgili inceleme de sonra gelecek.

görüşmek üzere,




3 yorum:

  1. Merhaba, bu telefona hangi oyunları indirebiliriz?Tavsiye edeceğiniz oyunlar varsa adını ve nasıl yükleyeceğimi teknoloji özürlü bana söyleyin lütfen..

    YanıtlaSil
  2. AAH Bu ben bu harika cep telefonu satın almak için gidiyorum harika HTC cep telefonu.telekupon

    YanıtlaSil
  3. I like it htc telefonları güzel. Bu mükemmel.

    YanıtlaSil